Orchid's Toppony's

Jonge sportpony's uit eigen fokkerij

ORCHID'S CESTANII

 


Cestanii is een van de de mooiste en compleetste ponys ooit. Prachtig gebouwd met een gouden kleur, perfecte gangen en een onbegrensd vermogen en techniek in het springen. Hij is eigenlijk alleen net iets te scherp waardoor zijn kinderen veel vertrouwen van de ruiter nodig hebben. Met de juiste moeder heeft hij vele mooie en goede sportpony's geleverd. Ook zijn dochters zijn uitstekende fokmerries.

Cestanii heeft internationaal gesprongen en was z dressuur. Op de nationale sportdag heeft de jury zijn aanleg als volgt beoordeeld:                                                   Exterieur                                  9                                                stap                                              8,5                                            draf                                              8,5                                              galop                                            9                                            aanleg dressuurpony            8,5                                    springen techniek                  9,5                                       springen reflexen                   9,5                                               springen  vermogen              9                                                 aanleg springpony                 9,5                                               werkwilligheid                         9 Zijn vader is kantje's Carlando  en zijn moeder Monique (EL Beauty x Mischaz x). De combinatie van New Forest en NRPS heeft zeer goed uitgepakt en is de basis geworden voor onze fokkerij.
Hij heeft 15 kinderen die internationaal in de springsport zijn uitgekomen en staat 12 keer als opa te boek. Het beste resultaat van zijn nakomelingen  was van  Escada (orchid's Tracy)  die een vijfde plaats  EK  individueel springen  behaalde in 2009.

Zijn zoon Orchid's Lycas (Marjolijn-kantjes Mirakel heeft de 5e plaats behaald op het WK aangespannen.

      Escada                                                                                                        Monique met Orchid's Cestanii

escada_1
escada_1
escada2_1_1
escada2_1_1