Orchid's Toppony's

Jonge sportpony's uit eigen fokkerij

Merrielijnen

 

De moeder heeft natuurlijk ook grote invloed op de toekomstige sportkwaliteiten van een veulen. Daarom is het van belang ook de merries te selecteren en het liefst meerdere generaties goede ponys in de afstamming te hebben. Het duurt echter heel lang, zowel voor merries als voor hengsten, om te weten hoe de nakomelingen in de sport presteren. Het voordeel van een hengst is dat hij meerdere veulens per jaar fokt en een merrie maar 1. Daarna duurt het nog minimaal 7 a 8 jaar voor pony's om op het hoogste niveau te komen. Naast een goede aanleg is ook de combinatie met de ruiter en de begeleiding die ze krijgen van groot belang. Ze moeten gezond blijven en natuurlijk is een beetje geluk altijd welkom.

Daarom is het zeker voor een merrie heel bijzonder om meerdere nakomelingen op het hoogste niveau in de sport te hebben lopen. Deze uitzonderlijke lijnen stellen we in deze rubriek voor. De merries hebben dan al een hoge leeftijd en de fokkerij zal via hun kinderen verder moeten gaan. Wij zijn blij dat we van deze merries dochters en kleindochters hebben om de lijn voort te zetten!!!

Onze merries lopen niet in de sport maar hun broers , zussen en nakomelingen laten zien dat de lijn sportkwaliteiten doorgeeft.

Ook onze jongere lijnen bevatten meerdere generaties goede hengsten en we houden  ze alleen aan als de veulens sportkwaliteit uitstralen.  Van (bijma) al onze andere merrielijnen zijn er wel 1 of enkele nakomelingen  internationaal uitgekomen. Maar niet alle veulens krijgen evenveel kans in de sport en het duurt erg lang om resultaat te zien. Toch denken wij met al onze ervaring dit vrij goed in te kunnen schatten.          Fokken is  ook een sport en we doen het met plezier!!! Wij genieten van mooie veulens en jonge pony's die kwaliteit uitstralen.